Seneste 3 nyheder

09.07. 2017  

Juli - August 2017

Byggeri af letbanen - Museumsvej - Adgang for vores gæster.

Der foregår en del arbejde på den nye letbane for tiden. På Ryomgård stations området er der en stor oplagsplads for køreledningsmaster og alt andet til den nye køreledning fra Aarhus til Grenå. Senere på sommeren skal også sporene på Ryomgård station skiftes ud, samt sporet på en stor del af banen fra Ryomgård til Grenå.
På museets egen grund er der gjort klar til oplag af bl.a. skærver og meget andet for entrepenør firmaet MJ. Eriksson.

Vores indgangsvej til museet (Museumsvej) går igennem stationsområdet, så det kan være, at en lastbil der skal aflæse materialer holder i vejen, selvom vi har fået lovning på at de ikke vil gøre det i vores åbningstider. Så en smule ventetid kan desværre ikke altid undgås. Vi håber på jeres forståelse.

 

 
02.06. 2017  

Åben igen for sommersæson med udvidet åbningstid og nyheder på museet.

Vi holder denne sommer også åbent hver ONSDAG udover weekenderne. Vi håber I så har bedre tid til at besøge os.

NYHEDERNE:
En stor del af modelbanen er fornyet. Dele af banen var blevet lidt støvet og falmet, men nu er den som ny igen. Også belysningen har vi forbedret. Vi glæder os til at vise den. Også belysningen på de "Rosenvingens" håndbyggede bane er udbygget.

NY udstilling om Gjerrild banen (RGGJ). Vi har en del effekter fra banen på det nordlige Djursland som eksisterede fra 1911-1956, men de var lidt spredt udstillet på museet. Vi har nu samlet det hele ét sted.
Anledning er også, at der i år (som lovet) udkommer en NY BOG om Gjerrildbanen af jernbanehistorikeren og fotograf Asger Christiansen. Den ventes med spænding.

 
28.04. 2017  

Postvogn til museet - april 2017

Museet har fået en ny attraktion: en postvogn bygget ved Scandia i 1926. Den blev brugt til transport af post og sortering af post mens den kørte fra station til station. Den var/er forsynet med en brevsprække, så mens den opholdt sig på en station, kunne man aflevere sin post der. Vognen har tidligere været i fin stand, men fordi den har stået udendørs i længere tid er den blevet noget medtaget. Museet håber at kunne sætte vognen i stand igen og udstille den indendørs på et tidspunkt, men indtil videre er vi desværre nødt til at lade den stå under en presenning. 

Se flere oplysninger om vognen i menuen til venstre uden "rullende materiel"


Foto: Torben Nielsen

 

Vi har dog været nødt til at pakke postvogn endnu mere ind i en større presenning, sålænge vi ikke har noget museumsmagasin (vognhal) til at stille vognen ind i :-(