Seneste nyheder

(Tidligere nyheder)

08.07. 2018  

Efter 62 år  - 2 kilometersten fra Gjerrild banen er kommet på museum - juli 2018

Med ca. en måneds mellemrum har museet fået 2 kilometersten fra den gamle "Ryomgård - Gjerrild - Grenaa" jernbane.

   

Den første, en sten med kilometertallet " 0,5 ", fik vi fra en beboer i Nimtofte, som i sin tid selv har "hugget" stenen som minde om banen dengang banen blev brudt op og heldigvis har gemt den i al den tid. " 0,5 " er det samme som 500 m fra Ryomgård ad banen.

Den anden sten stammer fra et sted tæt på et trinbræt på banen: "Mogenstrup", som har ligget på indgangsvejen til "Ramten Mølle", sådan ca. halvvejs mellem Nimtofte og Ramten. Beboeren på ejendommen, hvor stenen allerede har stået ved indgangen til haven dengang han overtog ejendommen, har i mange år undret sig over hvad tallet " 8,5 " kunne betyde. Men da han kom i besiddelse af den nye bog om Gjerrildbanen (udkommet nov. 2017)  blev det klart, at det måtte være kilometer målt udfra Ryomgård og ad banens vej gennem landskabet.

På museet er vi meget glad for at måtte få stenene. Det eneste vi mangler er at finde ud af om stenen/tallene har været målet og i hviken farve.

Hvis nogen har kendsskab til flere sten hører vi gerne :-).

 
25.05. 2018  

Åben igen til sommersæson 2018 og igen med nyheder. 

Sidste års succes med en ekstra åbningsdag om onsdagen fortsætter, så vi igen er åben alle onsdage, lørdage og søndage i juni, juli og august (kl. 11-17).

Vi har igen fornyet udstillingen. Denne gang med en samling af museets effekter af EBELTOFT-TRUSTRUP JERNBANEN (ETJ)
Anledning er at banen lukkede i 1968, så det er 50 år siden, en lidt trist jubileum. 
Med kort, billetter, billeder og skilte og andre effekter vises en en del af banens historie. 


ETJ udstilling 2018

Sidste års nye udstilling om RYOMGÅRD-GERRILD-GRENAA JERBANEN (RGGJ) i anledning af den nye bog om banen (som udkom i november 2017) vil blive udvidet med visning af flere billeder.

Modelbanen har igen fået en ordentlig omgang med nye skinner, nye farver og tog, så den kan klare det hårde slid mindst et år mere. Det vil børn og barnlige sjæle sætte pris på.


November 2017  - ombygning starter

Billede på vej af den nye bane...................

 
06.12. 2017  

Reception for bogen om Gjerrildbanen - fredag 24.11.2017.

Fredag den 24.11 blev der holdt reception på museet i forbindelse med Asger Christiansens nye bog om Gjerrildbanen. Der var godt 200 besøgende, så det må betegnes som en kæmpe succes. Der blev solgt mange bøger. En del af remisen måtte rydes for at få plads til alle under talerne. 

 
Bogsalgskøen

 
Tale af Trine Grejsen, Norddjurs Kommune, Grenå

 
Tale af Frits Sørensen, som opr. er fra Glæsborg

 
Tale af Henrik Bang Jensen, Formand DJK
4 første fotos: Ole Chr. M. Plum

 
Asgers tale
Foto: Søren Jacobsen


Køen til grillpølsen med honningsennep.
Knud Erik Vindum og hans datter fremstiller, griller og serverer.


Spisning på skinner og en fyldt ekstra P-plads

 
25.08. 2017  

Besøg af 5. klasse fra Molsskolen 23.8.2017

Vi havde hyggeligt besøg af 5. klasse fra Mols skole (30 elever og 2 lærere). Det var ikke bare et besøg, men også med undervisning. Efter et oplæg i fællesskab, blev eleverne send rundt i museet for at finde svar på en lang række spørgsmål om jernbaner og den samfundsudvikling de medførte. Bagefter var der præmier. Frokosten blev nydt i det fri, da vejret var fint til det. 
 
20.08. 2017  

Jaguar-klubben på besøg - august 2017 

Vi havde den 20.8 fint besøg af "Jaguar Klub Of Denmark" , som havde lagt start på en heldagstur på Djursland på museet, med rundstykker i det fri.

 
03.08. 2017  

Nye gynger på museets terrasse - august 2017

Museets gamle gynge trængte til fornyelse. Det har vi fået og den blev taget i brug af de første glade gæster i denne uge, da regnen holdt pause og der endelig var lidt solskin på terrassen.


Gammel og udtjent

 
09.07. 2017  

Juli - August 2017

Byggeri af letbanen - Museumsvej - Adgang for vores gæster.

Der foregår en del arbejde på den nye letbane for tiden. På Ryomgård stations området er der en stor oplagsplads for køreledningsmaster og alt andet til den nye køreledning fra Aarhus til Grenå. Senere på sommeren skal også sporene på Ryomgård station skiftes ud, samt sporet på en stor del af banen fra Ryomgård til Grenå.
På museets egen grund er der gjort klar til oplag af bl.a. skærver og meget andet for entrepenør firmaet MJ. Eriksson.

Vores indgangsvej til museet (Museumsvej) går igennem stationsområdet, så det kan være, at en lastbil der skal aflæse materialer holder i vejen, selvom vi har fået lovning på at de ikke vil gøre det i vores åbningstider. Så en smule ventetid kan desværre ikke altid undgås. Vi håber på jeres forståelse.

 

 
28.04. 2017  

Postvogn til museet - april 2017

Museet har fået en ny attraktion: en postvogn bygget ved Scandia i 1926. Den blev brugt til transport af post og sortering af post mens den kørte fra station til station. Den var/er forsynet med en brevsprække, så mens den opholdt sig på en station, kunne man aflevere sin post der. Vognen har tidligere været i fin stand, men fordi den har stået udendørs i længere tid er den blevet noget medtaget. Museet håber at kunne sætte vognen i stand igen og udstille den indendørs på et tidspunkt, men indtil videre er vi desværre nødt til at lade den stå under en presenning. 

Se flere oplysninger om vognen i menuen til venstre uden "rullende materiel"


Foto: Torben Nielsen

 

Vi har dog været nødt til at pakke postvogn endnu mere ind i en større presenning, sålænge vi ikke har noget museumsmagasin (vognhal) til at stille vognen ind i :-(